1400/3/25 سه‌شنبه
1400/3/3 دوشنبه
لوگو سایت

آخرین اخبار صنعت هسته‌ایآخرین اخبار صنعت هسته‌ای

.

رییس سازمان انرژی اتمی عنوان کرد

 نتایج موفقیت‌آمیز استفاده از فناوری هسته‌ای در باغ‌های پسته رفسنجان

1401/7/800:07
تعداد بازدید: 1285 بار

معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی به منظور بازدید از برخی پروژه‌های استانی در حوزه فناوری هسته‌ای وارد کرمان شد. 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی ایران، مهندس ‌محمد اسلامی، ساعتی قبل وارد استان کرمان شد و مورد استقبال محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان قرار گرفت.
 معاون رئیس جمهور و هیأت همراه در بدو ورود به استان کرمان با حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمان دیدار و گفت‌وگو کرد.  
نتایج موفقیت‌آمیز استفاده از فناوری هسته‌ای در باغ‌های پسته رفسنجان
مهندس اسلامی در جمع مسوولان و همچنین خبرنگاران رسانه‌های استانی اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی در راستای اجرای سند راهبردی 20 ساله؛ گسترش بهره‌برداری از فناوری هسته‌ای در سطح کشور را در دستور کار خود قرار داده است. 
وی افزود: یکی از نکات مهم این است که بتوانیم با توجه به ظرفیت‌های هر استان و بر اساس برنامه‌هایی که تدوین کرده‌ایم، طرح استفاده از فناوری هسته‌ای را عملیاتی کنیم؛ در این مسیر لازم است نتایج تحقیقات خود را با سرعت بالاتری به سمت صنعتی شدن پیش‌ ببریم. 
وی گفت: در استان کرمان می‌توانیم سهم بزرگی در توسعه و کاربرد فناوری هسته‌ای در حوزه معادن و در بخش کشاورزی داشته باشیم و استفاده از فناوری هسته‌ای با توسعه کاربرد پرتوها بر روی محصولات کشاورزی را در این استان هدف‌گذاری کرده‌ایم. 
وی بیان کرد: در این سفر تمرکز خود را روی  کاربرد پرتوها بر روی محصول استراتژیک پسته گذاشته‌ایم و نتایج تحقیقات ما در زمینه استفاده از پلاسما در این حوزه وارد مرحله صنعتی شده است و به منظور سم‌زدایی باغ‌های پسته اقداماتی انجام شده و نتایج نشان می‌دهد استفاده از پلاسما بر روی آب و خاک باغ‌های پسته تاثیرات موثری داشته و این طرح قابلیت اجرا در باغ‌های پسته با مشارکت مردم و بخش خصوصی را دارد. 
مهندس اسلامی تاکید کرد: همچنین شاهد اثرات بسیار مهم پلاسما بر روی محصول پسته هستیم به طوری‌که موفقیت‌هایی در زمینه مبارزه با سم آفلاتوکسین کسب کرده‌ایم. 
وی توضیح داد: این آفت موجب بروز ضایعاتی بر روی محصول شده و همچنین تاثیرات منفی در صادرات پسته داشته است، بر اساس این طرح سامانه‌هایی طراحی شده که در خطوط تولید و فرآوری پسته مستقر می‌شود و با استقرار آنها می‌توان سم‌زدایی محصول را انجام داد. این سامانه می‌تواند آفت‌پذیری پسته را از بین برده و همچنین بر ماندگاری و ظرفیت نگهداری این محصول بیافزاید. 
وی بیان کرد: این سامانه می‌تواند بر روی اقتصاد محصول پسته‌ و کسانی‌که در عرصه تجارت این محصول فعالیت دارند، تاثیرگذار باشد و نقش موثری ایفا کند. 
وی ابراز کرد: در تلاشیم با همکاری دست‌اندرکاران، کارخانه‌ای که سال‌ها تعطیل بوده را با استفاده از فناوری نوین دوباره وارد فاز تولید کنیم و امیدوارم سامانه پلاسما در این کارخانه مستقر شود و پسته‌کاران نیز بتوانند از آن استفاده کنند و این طرح را در مقیاسی که مورد نظر است؛ گسترش دهیم. 
معاون رییس جمهور اظهار کرد: این طرح در مرحله نخست با اثبات خود، کار را آغاز خواهد کرد و با معرفی آن، همه فعالان در این عرصه در جریان فواید این سامانه قرار خواهند گرفت و پس از اعتمادسازی، نسبت به گسترش این سامانه در ظرفیت‌های گوناگون و مورد نیاز در استان اقدام خواهیم کرد. 
وی درباره افزایش گستره استفاده این سامانه بر روی سایر محصولات کشاورزی نیز توضیح داد: به منظور استفاده از این سامانه بر روی محصول خرما نیز مطالعاتی انجام شده که برای این محصول باید از سامانه‌های پرتودهی گاما استفاده شود زیرا خرما محصولی آسیب‌پذیر است و بسیار زود دچار آفت می‌شود و ضایعات فراوانی دارد و حتی کشورهایی که خرمای ایران را خریداری می‌کنند (بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده )،‌ آن را در کشورهای خارجی پرتودهی می‌کنند و سپس در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ درحالی‌که می‌توانیم پرتودهی را در محل تولید انجام دهیم و به همین منظور طراحی و ساخت سامانه‌های پرتودهی داخلی را آغاز کرده‌ایم و این سامانه‌ها را در کشور گسترش می‌دهیم. 
وی تاکید کرد: در واقع 3 کانال مرکزی محصول در استان کرمان وجود دارد که شامل محصولات صیفی، پسته و خرما می‌شود و برای هرکدام از محصولات با کارکردهای متفاوت پیش‌بینی و برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده و امیدواریم در آینده این طرح‌ها با حمایت استاندار به ثمر برسد و مردم از ثمرات آن بهره‌مند شوند. 
رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: استان کرمان دارای ظرفیت خاص و فوق‌العاده‌ای است و باید توجه داشت در سالیان گذشته از پرتودهی بر روی حبوبات استفاده می‌شده اما در مقیاس کم و محدود بوده است اما در واقع این طرح به‌خوبی معرفی و به کارگیری نشده است. در راستای گسترش این سیاست و تاکیداتی که در دولت سیزدهم و از سوی رییس جمهور وجود دارد و همچنین بر اساس سند راهبردی ابلاغ شده، این مسیر برای ما تبدیل به تکلیف شده و به همین دلیل بر تحقیقات خود سرعت داده و نتایج آن را به سمت صنعتی‌سازی پیش‌بردیم و اکنون صنعتی‌سازی‌ها در حال سرعت گرفتن است و در مدت زمان کوتاهی تاثیرات آن در اختیار جامعه قرار می‌گیرد. 
وی اضافه کرد: این موضوع را نیز در حوزه برق دنبال می‌کنیم چراکه تاکنون در زمینه ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای اقدامات کافی صورت نگرفته بود که خوشبختانه نسبت به طراحی و ساخت نیروگاه‌های بومی اقداماتی انجام شده است و در نظر داریم تا کشور را بیش از پیش از ظرفیت فناوری هسته‌ای بهره‌مند سازیم و این مساله در اصل تکلیف ما محسوب می‌شود و باید بدانید استان کرمان یکی از قطب‌هایی است که در طراحی 12 منطقه‌ای که قرار است از فناوری هسته‌ای بهره‌مند شود، در نظر گرفته شده است و در این استان چند نقطه کانونی پیش‌بینی خواهد شد. 
وی تصریح کرد: استاندار کرمان از این طرح‌ها و پروژه‌ها حمایت می‌کند و باید فضا و امکاناتی فراهم شود که چنین طرح‌هایی جذب شود زیرا هرچه سرعت جذب طرح‌ها و پروژه‌ها بالاتر باشد، طبیعی است زودتر به نتیجه خواهد رسید.
گفتنی مهندس اسلامی صبح جمعه، 8 مهرماه به زیارت گلزار شهدای کرمان می‌رود و سپس برای شرکت و سخنرانی در جشن ملی پسته به شهرستان رفسنجان سفر می‌کند.
مهندس اسلامی و هیأت همراه همچنین ظهر فردا از کارخانه پسته آریا و باغ‌های پسته در رفسنجان دیدار خواهند کرد.
در این سفر استاندار و فرماندار کرمان، معاون وزیر جهاد کشاورزی و همچنین برخی از معاونان سازمان انرژی اتمی، مهندس اسلامی را همراهی خواهند کرد.

پربازدیدترین ها

مطالب مرتبط

آرشیو مطالب

  • ارسال به دوستان
  • چاپ
نام ارسال کننده :  
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :  
موضوع ایمیل :
کد تصویری :